Wij verbeteren uw bedrijfsprocessen

Het gaat goed – maar volgens mij kan het beter! Het is tijd om uw bedrijfsprocessen te verbeteren…

Verbeteren! Efficiënter werken! Meer doen op één dag! Betrouwbare informatie!

 

waardekringloop

Waardekringloop in een groothandel

Het is mijn vak om administratieve processen beter te laten verlopen. Het liefste door automatisering. Graag leer ik uw bedrijf kennen, en help u met uw bedrijfsprocessen.

Vaak doen mensen dingen omdat we ze “altijd al zo doen”. Maar is dat nog steeds de beste manier? Doordat de omgeving is veranderd – een nieuw pand, een nieuwe collega of een nieuw boekhoudpakkket kunnen werkzaamheden sneller, slimmer en beter.

De waardekringloop is belangrijk

Bij veel ondernemingen heb ik gezien dat ieder op zijn eigen eilandje werkt. Goederenontvangsten worden aangenomen en bewaard, inkoopfacturen worden ingeboekt. Vervolgens worden de goederen geleverd en wordt de factuur gemaakt.

In de afbeelding hierboven is dat uitgebeeld: het geld stroomt van de klanten naar het bedrijf. Daarvandaan stroomt het naar de leveranciers. Vervolgens worden de goederen door de leveranciers geleverd, waardoor de het geld (in de vorm van goederen met waarde) weer terugstroomt naar de onderneming. Die goederen worden geleverd aan klanten (weer een waardestroom!) en de klanten betalen de ontvangen en betalen een verkoopfactuur. De stroom is gesloten en de waardekringloop is rond!

Het is nu zaak om de verschillende stromen met elkaar te vergelijken. De inkomende goederen (voorraad +) moeten gelijk zijn aan de inkoopfacturen (leveranciers -). En uitgaande goederen (voorraad -) moet gelijk zijn aan de verkoopfacturen (klanten +).

Hiervoor richten we uw ERPpakket of boekhoudsysteem op de juiste manier in. We trainen uw medewerkers. We geven u handvatten om te controleren of alles nog op de juiste manier verloopt. U kunt ons ook inhuren om op regelmatige basis die controles voor u te doen.

Helaas ziet u dit vaak zélf niet. Omdat u onderdeel ben van de organisatie. Ook u doet de dingen al zó lang op dezelfde manier. Er lijkt bijna geen betere manier te zijn! De frisse blik van buitenaf weet wél een betere manier.

Zullen we een kopje koffie drinken? Mag ik u eens uitdagen?

Klik op contact en laten we afspreken!